PR vs. Social media. În comparație cu PR-ul, social media este noul „copil” la modă și, de la începutul anilor 2000. A devenit un mijloc important de comunicare între branduri și publicul lor.
În prezent, departamentele de relații publice, indiferent de marcă sau organizație, apelează în primul rând la social media. Atât pentru a răspândi cele mai recente informații despre servicii și produse cât și pentru a obține o acoperire cât mai largă.
Prin alinierea social media cu PR-ul, brandurile pot stimula implicarea și pot ține clienții la curent cu cele mai recente evoluții.
În acest articol, vom prezenta câteva tactici care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți relațiile publice din social media.
REMEMBER >> O campanie de relații publice este concepută cu un singur scop: să facă oamenii să vorbească despre o marcă. În social media, PR-ul se referă la utilizarea canalelor de social media (Twitter, Instagram, Facebook, TikTok, etc.) pentru a atrage presa, pentru a-ți pune compania în centrul atenției și pentru a face ca oamenii să vorbească despre tine.
PR vs. Social Media. Cum a schimbat social media relațiile publice?
Social media a schimbat complet peisajul relațiilor publice. Comunicatul de presă a cedat tronul moștenitorului mult mai tânăr și mult mai persuasiv: social media.
Comunicare
Brandurile pot folosi acum diferite canale pentru a comunica cu consumatorii prin intermediul social media. Acestea pot alege să facă postări captivante pe Facebook, Reel pe Instagram sau Tweeturi pe Twitter. Astfel pot dezvolta o personalitate care să rezoneze cu consumatorii și să formeze o conexiune personală cu publicul lor.
Spre deosebire de metodele tradiționale de PR, de exemplu, comunicatele de presă, social media permite consumatorilor să interacționeze cu mărcile lor preferate.
Această metodă de comunicare în ambele sensuri poate fi un avantaj masiv pentru mărcile care știu cum să o folosească.
PR vs. Social Media: Influencerii
Social media a permis oamenilor obișnuiți să devină influenceri care pot ajuta mărcile să promoveze produse și servicii către anumite categorii de public.
Brandurile pot lucra acum cu bloggeri, vloggeri, experți și nu numai pentru a crea campanii de PR de impact.
În loc să creeze singur conținutul, un brand poate valorifica puterea creativă a acestor influenceri. Influencerii cu un număr mare de urmăritori sunt foarte căutați din motive evidente. Cu toate acestea, este esențial să se privească dincolo de numărul de urmăritori pentru a vedea dacă influencerul este potrivit pentru brand.
Ciclul 24/7
Internetul nu doarme niciodată, ceea ce le permite profesioniștilor în PR să transmită știri la orice oră, având siguranța că mesajul va ajunge la consumatori.
Consumatorii primesc consant informații, ceea ce îi provoacă pe profesioniștii în PR să țină pasul. Recenziile și știrile proaste circulă foarte repede, astfel încât agenții de PR trebuie să fie proactivi și să înăbușe astfel de probleme din fașă înainte ca acestea să se agraveze.
PR vs. Social Media. Cum să folosești social media pentru PR?
Cât costă o campanie tipică de PR? $10000? $100000? $1000? Poți obține o campanie de PR pentru aceste prețuri și chiar mai puțin. Contează doar cât de eficientă este campania.
Așadar, cum poți folosi social media pentru PR, indiferent de cât de mult cheltui?
Iată câteva sfaturi valoroase pentru a te ajuta.
1. Adaugă butoane de partajare socială la mesajul tău
O modalitate foarte ușoară de a folosi social media pentru PR este să adaugi butoane de partajare socială la mesajul tău. De exemplu, dacă ai un comunicat de presă, poți adăuga butoane de partajare socială pe Facebook, Twitter și alte platforme de socializare.
Adăugarea acestor butoane permite consumatorilor să partajeze comunicatele de presă și să facă o parte din munca de teren în locul tău.
În plus, poți încorpora linkuri de socializare în cadrul comunicatului de presă. Aceasta conduce traficul și crește gradul de implicare.
2. Colaborează cu influenceri
Una dintre cele mai bune modalități de a crea PR pentru brandul tău este să te asociezi cu un influencer.
Atunci când alegi un influencer care să devină ambasador al brandului, caută mai mult decât numărul de urmăritori. Ar trebui să dorești o acoperire autentică, care să atingă o notă personală cu oameni reali.
Un influencer trebuie să împărtășească, sau chiar să creeze, conținut relatabil, emoțional și personal. Influencerul potrivit pentru brandul tău. este la fel de preocupat să livreze conținutul potrivit pentru audiența sa și să facă o treabă bună pentru tine.
Mai mult, atunci când cultivi o audiență formată din oameni care iubesc cu adevărat ceea ce faci, construiești un grup de ambasadori de brand loiali și implicați, care vor rămâne alături de tine nu doar pentru că îi plătești, ci pentru că se simt cu adevărat conectați la produsul tău și sunt se bucură să îl promoveze.
3. Dă dovadă de consecvență
Pentru a obține cele mai bune rezultate din utilizarea social media pentru PR, trebuie să fii consecvent. Această consecvență include să apari cu postări regulate și să interacționezicu consumatorii cât mai curând posibil.
Implică, de asemenea, să fii consecvent cu vocea și tonul mărcii tale. Fiind relaționabil, util și valoros, poți construi o prezență în social media care să sporească reputația brandului.
4. Fii proactiv
Adulația din social media este nestatornică, iar cei care vă laudă astăzi se pot întoarce rapid împotriva ta și pot “anula” brandul.
Prin urmare, trebuie să ai un sistem proactiv de gestionare a crizelor pentru a face față flăcărilor atunci când acestea apar. Echipele de PR ar trebui să profite de capacitatea de a răspunde instantaneu și de a aborda crizele imediat ce acestea apar.
5. Creați relații bune cu mass-media
Profesioniștii în relații publice au realizat întotdeauna cât de semnificativă poate fi o relație bună cu instituțiile media și cu jurnaliștii. Așadar, cultivă o relație bună cu aceste părți esențiale ale industriei. Având o relație bună cu acestea, vei crește șansele de a obține presă pozitivă cu punctele de difuzare potrivite.
Poți da startul relației împărtășind informații necesare, practice și valoroase pentru a extinde conversațiile.
6. Profită de hashtag-uri
Hashtag-urile sunt folosite pe aproape toate canalele de social media și poți folosi acest instrument pentru a stimula campania de PR.
Hashtag-urile oferă următoarele avantaje:
- Permit să monitorizeze conversația consumatorilor
- Implică publicul
- Direcționează publicul către conținutul potrivit